- 250gr. oda ısısında tereyağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 adet yumurta sarısı
- yarım paket vanilya
- yaklaşık 2- 2buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
- damla çikolata (isteğe bağlı miktar)
Yapılışı:
- Tereyağı ile tozşekeri kabartıp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. (yaklaşık 3-4 dakika)
- Yumurta sarısını ilave edip yedirinceye kadar tekrar çırpın.
- Un, tarçın, tuz ve vanilyayı bir kaba eleyin. Düşük hızda karıştırarak tereyağlı karışıma yedirerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur haline getirin. Bu kıvamdan sonra daha fazla un koymayın.
- Varsa şekilli kurabiye sıkma aletinize veya geniş yıldız duy takılı krema torbasına hamuru aktarıp hafif yağlanmış tepsiye kurabiye hamurunu aralıklı olarak sıkın.
- Ortalarına çikolata damlası yerleştirip ısıtılmış 175C dereceli fırında hafif kızarana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) pişirdikten sonra fırından alın.
- Tel ızgaraya aktarıp soğuttuktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder