tart hamuru için
220 gr un
150 gr becel margarin
1 paket vanilya
25 ml süt
80 gr şeker
1 tutam tuz
muzlu krema:
3 olgun muz
200 gr pasta kreması
50 gr kırık ceviz
hazırlanışı:
1-tart hamurunun tüm malzemelerini hamur kıvamına getirip 30 dakika dolapta dinlendirelim
2- dolapta sertleşmiş hamurunumuzu merdaneyle açtıp tart kalıbımıza yerleştiriyoruz
3- çatalımızla hamurumuzda delikler açıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz
4- muzlarımızı ezip pasta kremamıza ekliyoruz son olarakta cevizlerimizi ekleyip dolapta soğutuyoruz.
5- fırından çıkan tart hamurumuz soğuduktan sonra kremamızı ekleyip ikram ediyoruz
afiyet olsun
ellerine sağlık bitanem yine döktürmişsin marifetli arkadaşım benim eminim çooooooook lezzetlidir:))
YanıtlaSil