Akdeniz esintisi ,mis gibi denizin kokusu ve muhteşem tarihiyle bugünde İspanya'ya devam ediyoruz.İlgimi çeken ve hevesle öğrenmeye çalıştığım pasta ve kekleri sizinle paylaşmak istiyorum.Bugün hep beraber meşhur ispanyol tatlısı churro yapıyoruz.Madrid'de ününe ün katmış yılların ustası tarihi churrocudan demo gösterisi için randevu aldım ve şimdi tarif ve görüntülerimiz sizlerle:))
sevgiler...
metroyla giderken
1894 yılından beri churro yapan ve benim ziyaretinde bulunduğum sevgili meslektaşımın imalathanesi
mutfakta çekim yapamadığımızdan eşim dışarıdan çekim yapabiliyor:))) meslek sırları:))
hazırladığımız churroları enjektöre benzeyen bu silindir kalıba aktarırken
büyük kızarmış yağ kazanına silindir kalıbımızla daireler çizerek churroları sıkıyoruz
ve kızaran churroları yağ kazanından alırken
sıcacık churrolar çıkarken
işte ooooo muhteşem tat
Makaslarla kesilerek servis yapılan churrolar tarçın şeker veya ertilmiş çikolatayla servis ediliyor.
un 110 gr
su 200 gr
alba margarin 100 gr
2 adet yumurta
tuz 3gr
şeker 80 gr
vanilya 1 gr
Hazırlanışı:
1-su,yağ,tuz,şeker ve vanilyayı ocağa koyun ve yağeriyene kadar ısıtın.
2-unu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar ezerek karıştırın.
3-hamuru soğumaya bırakın.
4-mikserde soğumuş hamuru yumurtalarla hamur yoğurma aparatıyla karıştırın
5-kulak memesi kıvamında hamur olunca sıkma poşetine alın ve yağın içine sıkın
afiyet olsunnnn:)))
harika tatlım çok teşekkürler:))))
YanıtlaSilPaylaşımınız için teşekkürler...
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor denemeye değer teşekkürler
YanıtlaSilafiyet olsun :)) ben teşekkürederim beğeniniz için
YanıtlaSil