çok severek yediğim ve çok severek hazırladığım mereng cupcakelerimi sizinle paylaşmak istiyorum:))
malzemeler:
400 gr şeker
4 yumurta beyazı
1paket vanilya
2 yaprak jelatın
cupcake malzemeler:
113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
130 gr toz şeker
3 yumurta
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
195 gr un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
60 ml süt
hazırlanışı:
Şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu ilave edin.
Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin.
Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Pişen cupcake’leri ızgara teli üzerine alarak soğumasını bekleyin.
Mereng için, oda sıcaklığındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın. Mikserin önce düşük hızında daha sonra hızını arttırarak çırpın. Koyulaşınca toz şekeri azar azar ilave edip 3
afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder