12 Ağu 2011

mereng cupcake



Merhabalar
çok severek yediğim ve çok severek hazırladığım mereng cupcakelerimi sizinle paylaşmak istiyorum:))

malzemeler:
400 gr şeker
4 yumurta beyazı
1paket vanilya
2 yaprak jelatın

cupcake malzemeler:
113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
130 gr toz şeker
3 yumurta
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
195 gr un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz 
60 ml süt

hazırlanışı:
 Şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu ilave edin.

Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin.

Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Pişen cupcake’leri ızgara teli üzerine alarak soğumasını bekleyin.

Mereng için, oda sıcaklığındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın. Mikserin önce düşük hızında daha sonra hızını arttırarak çırpın. Koyulaşınca toz şekeri azar azar ilave edip 3 dakika daha çırpın.2 yemek kaşığı suda erimiş jelatininizi ekleyip,hazırladığınız merengi soğuyan keklerin üzerine krema poşetiyle sıkın. Kekleri tepsiye dizip fırın ızgarasında üzerlerini hafif kızartın. Soğuyunca servis yapın.
afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder