22 Eyl 2011
Haşhaşlı Çörek
Merhabalar..
Bugün çok sevdiğim haşhaşlı çöreği evde yapabilirmiyim diye düşündüm ve mutfağa geçip hemen hazırlıklarını tamamladım.. Sonucunu okadar çok merak ediyordum ki arkadaşlarıma telefon açıp evimde toplanmayı teklif ettim :)) öğlen 3 gibi geldiler ve hiç vakit kaybetmeden servisime başladım :))çörek gerçekten çok begenildi :)) bu sonuca inanın ben bile çok şaşırdım:)) şimdi bu tarifimi ve yapımını sizinle paylaşmak istiyorum tavsiye olarakta güzel bir peynirle ikram ederseniz harika bir sunum yapmış olursunuz.
sevgiyle kalın...
malzeme:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı haşhaş
4 yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
hazırlanışı:
1-un,süt ,kuru maya ,tuz ve sıvı yağı hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım ve kabarması için 30 dakika bekletelim.
2-eritilmiş tereyağ ve haşhaşı bi kapta karıştıralım
3- kabaran hamuru küçük bezelere ayırıp bol unla tabak büyüklüğünde açalım arasına tereyağ ve haşhaş sosumuzu sürüp rulo şeklinde sarıp biraz çekiştirerek (esnek bir hamur) gül böreği şeklini verelim.
4- üzerine yumurta ,yağ ve şeker karışımımızı sürüp 20 dakika daha bekletelim.
5-170 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim
afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
CANIM ELLERİNE SAĞLIK BENDE ÇOK SEVERİM GEÇEN GÜN YAPTIM ÇOK LEZZETLİ OLUYORLAR
YanıtlaSilellerine saglık canım ben eskişehirdeyken cok yapardık ama burda hashas ezmesini bulamadım...nerden aldın tüyo verirmisin bana?
YanıtlaSilçok teşekkürederim Senem hanım
YanıtlaSilNirvana Hanım ben ezme yapmıyorım erimiş tereyağda 1 gece haşhaşı bekletiyorum daha sonra havamda dövüp sürüyorum sonuç aynı oluyor.
YanıtlaSilbak şimdi bişey daha öğrendim deniyim bakayım okadar para veriyoruz ezmesine :))
YanıtlaSilElinize sağlık, bizim çocukluğumuzda haşhaşlı çörek vardı. Beni eskilere götürdü.
YanıtlaSil:)) ne mutlu bana güzel şeyler hatırlatabildiysem:))
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerınıze sağlık
YanıtlaSil