10 Eyl 2011
paris macaron
malzemeler:
110 gr toz badem
150 gr pudra şekeri
3 büyük yumurta beyazı
50 gr toz şeker
1 tutam tuz
vanilya özü
iç dolgu:
230 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
200 gr şeker
3 büyük yumurta akı
vanilya özü
hazırlanışı:
1- ilk olarak iç kremayı hazırlayalım.
2-sıcak su dolu bir kap hazırlayın , yumurta beyazınızı ve şekerinizi ayrı bir kaba koyun sıcak suya değdirmeden telle çırpmaya başlayın.Bu işlem yumurtanızın pastörize olmasını sağlıycak. Yumurta hafif beyazlamaya başlayınca 1 tutam tuzu atın mikserle yüksek devirde çırpın ve kabınızı ters çevirince akmıycak kıvamda olana kadar çırpmaya devam edin.
3-oda sıcaklığında olan tereyağ ve vanilya özü ile iyice yedirin.Bu kremayı 1 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
4-Makaronumuzu hazırlamaya başlarken yine yumurta beyazımızı çırpıyoruz ve çırparken yavaş yavaş toz şekerimizi ve 1 tutam tuzumuzu ekliyoruz. Kabı ters çevirince yumurta akmıycak şekilde olunca mikseri kapatıyoruz.
5-başka bir kapta pudra şekeri,toz badem ve vanilyayı karıştırıyoruz .Mikserimizi kapatıp tahta kaşıkla pudraşekeri karışımını ve yumurta beyazı birbirine harmanlıyoruz.Krema torbasına aktarıp düz bir uç takıyoruz istediğimiz büyüklükte sıkıp 175 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Makaronlar fırından çıkınca soğumasını bekliyoruz ve soğuduktan sonra kremamızı arasına sürüp iki makaronu üstüste kapatıyoruz.
afiyet olsun:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM :))
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK HAYATIM ENFES GÖRÜNÜYOR AMA BOYASINI YAZMAMIŞSIN
YanıtlaSilBoya toz mu, sıvı mı Sedacım?
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzeller...
YanıtlaSilmerhaba EKS mutfakta tanıştık çok güzel pastaların ellerine sağlık :))
YanıtlaSilbunu deniyeceğim elinize salık çok çok güzel görünüyor,
YanıtlaSilçiğdem dedi ki...macaronuzu tarifi beyendi deneyecegim eline sağlık.
YanıtlaSilparis macaronun yaptım çok güzel oldu daha güzel tarifleriniz varsa yazarmısınız.
YanıtlaSilsize telefonla görüşebilirmiyiz.
YanıtlaSiltabi arayın seve seve yardım ederim:)))
YanıtlaSilMakarona bayılırım, İngiltere'den aldığım harika bir makaron kitabım var, hepsini deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
süper farklı tarifleri bizimle paylaşırsanız çok mutlu olurum küçücük detaylar harika farklar yaratabiliyor:))
YanıtlaSil