1 Eyl 2011
alman pastası
Merhaba..
Hepinize tatlı bir bayram diliyorum:))
malzemeler:
125 gr tereyağ
100 gr şeker
100 gr badem ezmesi
5 yumurta
3 yemek kaşığı limon suyu
150 gr un
50 gr mısır nişastası
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı vişne veya ahududu
150 gr ekşi krema
3 çorba kaşığı pudra şekeri
hazırlanışı:
1-tereyağ ve şekeri mikserde kabartın.
2-mikseri yavaşlatıp badem ezmesini ekleyin uzun bir süre karıştırın daha sonra 3 yumurta ve limon suyunu ekleyin.
3-karışıma un, nişasta ve kadartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla iyice yedirin.
fırını 175 dereceye ayarlayın.
4-yağlanmış ve unlanmış kalıba hamurunuzu açıp yerleştirin.
5-2 yumurta, krema,pudraşekerini iyice çırpıp pürüzsüz hale getirin daha sonra kirazlarıda içine ekleyip hamurun üzerine dökün.Fırının alt rafında 40 dakika pişirin.
6-hamurhan ayırdığınız bir parçayı rendeleyip bir tepside pembeleşinceye kadar pişirin.
7- fırından çıkan pastanızı soğutun ve fırınladığınız kıtırları üzerine serpin.
afiyet olsun:)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder