7 Tem 2011

mini kurabiyeler

Malzemeler:
  • 250gr. oda ısısında tereyağ
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • yarım paket vanilya
  • yaklaşık 2- 2buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • damla çikolata (isteğe bağlı miktar)

Yapılışı:


  1. Tereyağı ile tozşekeri kabartıp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. (yaklaşık 3-4 dakika)
  2. Yumurta sarısını ilave edip yedirinceye kadar tekrar çırpın.
  3. Un, tarçın, tuz ve vanilyayı bir kaba eleyin. Düşük hızda karıştırarak tereyağlı karışıma yedirerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur haline getirin. Bu kıvamdan sonra daha fazla un koymayın.
  4. Varsa şekilli kurabiye sıkma aletinize veya geniş yıldız duy takılı krema torbasına hamuru aktarıp hafif yağlanmış tepsiye kurabiye hamurunu aralıklı olarak sıkın.
  5. Ortalarına çikolata damlası yerleştirip ısıtılmış 175C dereceli fırında hafif kızarana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) pişirdikten sonra fırından alın.
  6. Tel ızgaraya aktarıp soğuttuktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder