3 Haz 2011

Zencefilli kurabiye


      Merhabalar
      Zencefilli kurabiye; aman tanrım beni büyüleyen tek şey...Sıcacık fırından yeni çıkmış zencefilli kurabiye ve  cafe latte'ye kim hayır diyebilir ki?Açıkçası ben bu iki lezzetten de asla vazgeçemiyorum.Özellikle öğleden sonra evi kaplayan zencefil kokulu tereyağlı çıtır kurabiyelerden..Bu tarifim sizide çok keyifli anlara taşıyacak..                                                                                                                                                             12 kişilik Pişirme Süresi:15 dk
      Hazırlama Süresi:30 dk






  • Zencefilli kurabiye malzemeleri

         125 gr yumuşatılmış tereyağı
         110 gr esmer şeker
         3 su bardağı un
         1 yumurta sarısı
         1 tatlı kaşığı kabartma tozu
         3 çay kaşığı toz zencefil
         Yarım su bardağı bal








  • Zencefilli kurabiye hazırlanışı: 









  • Tereyağı, şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpın. Bal, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse un veya bal ilavesi yapın. Balı fazla koymayın kurabiye sertleşebilir.






  • Hamuru unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açın. Kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.






  • Afiyet olsun:)








    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder