27 Tem 2011

limonlu tart

Merhabalar şu sıcak günlerde mutfakta fazla vakit geçirmeden:))) hafif ve soğuk yenebilecek tatlar arıyordum ve aklıma bu tarifi geliştirmek geldi sonucundan okadar memnun kaldım ki sizinle bu tarifimi paylaşmak istedim umarım sizinde severek sıkça yaptığınız tariflerinizin arasında yer alır
sevgiyle kalın:))))
malzemeler:
2 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ
6 limon
2 yumurta sarısı
2 paket kreamşanti
1 paket krema
1 bardak çok soğuk süt
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 limonun kabuğu

hazırlanışı:
1-burçak bisküvileri rondodo çekin ve erimiş tereyağınızla karıştırıp tart kalıbınaza yerleştirin
2-180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
3-yumurta sarısı ,krema,limonsuyu,pudraşekerini ve 1 adet limon kaduğunu kaynamış su olan bir kabın üzerinde (kaba su deymemeli)10 dakika çırpın.Bu işlem yumurtaların pastörize olmasını sağlayacak.
4- çok soğuk sütünüzle kreamşantiyi çırpın ve soğuttuğunuz diğer sosla karıştırıp soğumuş burçak bisküvi tabanınıza yayınız dolapta 4 saat bekletin ve limon dilimleriyle servis edin
afiyet olsun:))


4 yorum:

  1. ooooooh harika ellerine sağlık canım sen bir dahisin:)))))

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürederim çok naziksin:))

    YanıtlaSil
  3. evettt anonım var artık..hiç olmazssa boyle yazayım barııı:)))))))))))canım ben zeynep turan-marıfetellerımızde:)ellerıne emeklerıne saglık..hepsıne baktım..hepsı harıka:)))))

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürederim zeynep hanım:)))

    YanıtlaSil