11 Ağu 2011

mereng pasta



malzemeler:

8 adet kare milföy
4 adet yumurta beyazı
400 gr şeker
2 yaprak jelatin
1 paket vanilya

hazırlanışı:

1-milföylerimizi sade olarak fırında pişirip soğuması için fırından alıyoruz.
2-yumurta beyazlarımızı köpürmesi için mikserde çırpmaya başlıyoruz ve azar azar şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz.
3- köpük kıvamına gelen yumurtamızın içine 5 dakika 2 yemek kaşığı suda beklettiğimiz jelatinimizi ekliyoruz.
4-pişmiş milföylerin 4 adetini borcamın altına serip üstüne pudraşekeri eliyoruz ve merengimizi üstüne döküyoruz,kalan pişmiş 4 milföyü merengin üstüne kapatıp buzdolabında 4 saat bekletiyoruz servis ederken üzerine  pudra şekeri eliyoruz
afiyet olsun:))

2 yorum:

  1. harika tatlım ellerine sağlık bayılırım milföylü pastalara merengi de çok merak ediyordum denenecekler listesine aldım gitti:))))

    YanıtlaSil
  2. tadı çokkkkk güzelll denemeni çok isterim:)

    YanıtlaSil